Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υπουργό Υποδομών στην Έκθεση ERGO.TEC 2024

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης  προσκλήθηκε και απηύθυνε  χαιρετισμό στα εγκαίνια της 2ης  Διεθνούς  Έκθεσης ERGO.TEC 2024 στο MEC Παιανίας.

Ο Περιφερειάρχης στο περιθώριο  της Έκθεσης συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο  Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νικόλαο Ταχιάο και με κυβερνητικούς παράγοντες που έδωσαν το παρών στα εγκαίνια.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης σημείωσε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που συμμετέχω για δεύτερη φορά στις εργασίες του συνεδρίου σας από το οποίο είμαι βέβαιος πως θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα. Είναι σημαντικό σε μια περίοδο όπου η χώρα έχει μπει σε μια αναπτυξιακή προοπτική τόσο σε κεντρικό όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο, να υπάρχουν νέες προτάσεις οι οποίες θα προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και κυρίως θα διευκολύνουν τον τομέα των έργων υποδομής. Είχα τονίσει και πέρυσι και θα το επαναλάβω και φέτος πως το πρόβλημα δεν είναι η εύρεση πόρων και οι χρηματοδοτήσεις των έργων. Είναι οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στις Τεχνικές Υπηρεσίες. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε, σε συνδυασμό με την μείωση της γραφειοκρατίας, κάτι που επίσης καθυστερεί δραματικά την υλοποίηση των έργων. Η τεχνολογία και η εξέλιξη των κατασκευαστικών εταιριών οι οποίες πλέον στην χώρα μας μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μεγάλα έργα υποδομής, σε συνάρτηση με την τεχνογνωσία και τις μεγάλες δυνατότητες της επιστημονικής κοινότητας του χώρου, έχουν απογειώσει τον κατασκευαστικό κλάδο και οι προοπτικές ως προς την υλοποίηση μεγάλων έργων που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας μας είναι μεγάλες. Αν τα παραπάνω συνδυαστούν και με την αύξηση προσωπικού και την μείωση της γραφειοκρατίας όπως προανέφερα, το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.